Eftersom att Hillared är en väldigt liten tätort så är det svårt att driva fotbollslag och andra idrottslag. Det är för få som vill vara med och spela och det finns kanske heller inte resurserna som krävs för att hålla igång en idrottsförening för vuxna. Det finns ungdomslag i Hillareds IF, men inget för seniorer. Därför bestämde sig Sexdrega/Alpareds IF och Hillareds fotbollsföreningar för att starta ett seniorlag tillsammans. Detta skedde år 1995 och fram till år 1998 hette klubben SAH Lockryd. Laget kom år 2016 på tredjeplats i division 6 Ullricehamn, och nu tar de nya tag inför säsongen 2017 då de spelar i division 6 Kinna. Det är sedan den 1a januari år 2016 Per-Eric Örn som är huvudtränare för klubben. Under 2017 ingick även Oscar Högfeldt Johlbring, Mikael Eklund och Albin Händén i ledargruppen. De som spelar i FC Lockryds gör det mest för skojs skull och satsar inte på att träna lika mycket som elitlagen eller ta sig till Sveriges högsta division Allsvenskan. De trivs bra i de lägre divisionerna och det är ingen som tar fotbollen allt för seriöst. För dem handlar det mycket om gemenskapen man får i ett lag och självklart om nöjet att få spela fotboll och röra på sig.

Seniorfotboll i Sverige

Fotboll är en stor sport i Sverige och det är både vuxna och barn som utövar sporten. Det finns både lag för killar, tjejer, herrar och damer. Vissa lag i främst lägre åldrar har lag där både killar och tjejer får spela, medan det ofta är könsindelade lag i högre åldrar. I de allra flesta städerna i Sverige finns det fotbollslag för både vuxna och barn, och annars finns det med all säkerhet i en stad i närheten. Det finns fotbollslag som tränar en dag i veckan för skojs skull och lag som tränar nästan varje dag och satsar på att bli bäst. De bästa lagen i Sverige spelar i Allsvenskan eller i Superettan.

Allsvenskan

Allsvenskan är den högsta divisionen i herrfotboll i Sverige. Här spelar de allra bästa lagen och kämpar för att bli svenska mästare. De som spelar i Allsvenskan är ofta fotbollsspelare på heltid och arbetar inte med något annat. De lägger ner flera timmar om dagen på att träna och har ofta strikta kostscheman och liknande för att hålla sig på topp. Det är både svenskar och folk från andra länder som spelar i Allsvenskan. De som vann allsvenskan förra året var Malmö FF

Superettan

Superettan är Sveriges näst högsta division och även här spelar spelarna på proffsnivå. I Superettan är målet för de flesta att ta sig upp till Allsvenskan för att tävla om titeln som svenska mästare. Många lag hoppar lite mellan Allsvenskan och Superettan, alltså att de spelar några säsonger i Allsvenskan, åker ner i Superettan och sen kommer tillbaka till Allsvenskan igen. I Superettan spelar de flesta precis som i Allsvenskan på proffsnivå, vilket betyder att spelarna spelar fotboll på heltid. Även här finns det spelare både från andra länder och från Sverige.